Wie maakt de brug op 30 april?

Morgen maken heel wat mensen de brug in aanloop naar 1 mei, het Feest van de Arbeid. In tegenstelling tot andere brugdagen blijven heel wat diensten open. 30 april blijkt uiteindelijk een dag zoals een andere. Voor bepaalde gemeentediensten moet u zich vooraf wel informeren, en bij De Lijn en de NMBS is er een aangepaste dienstregeling.

De meeste scholen zijn open, tenzij ze een pedagogische studiedag organiseren of een facultatieve verlofdag opnemen. Over uw post moet u zich ook geen zorgen maken. De postbodes gaan morgen op pad. U kunt ook een krant in de brievenbus vinden of er gewoon een gaan halen. De kranten verschijnen en de meeste krantenwinkels zijn open.

Banken openen hun loketten en u kan zelf verrichtingen uitvoeren aan de automaten. Ook boodschappen doen, kan zonder problemen. Grootwarenhuizen die op maandag open zijn, blijven dat ook op 30 april.

Voor de gemeentediensten raadpleegt u best het informatieblad of de website van uw gemeente. Heel wat loketten blijven morgen dicht, maar dat is niet overal zo. Ook voor andere gemeentediensten, zoals containerparken, verschilt de regeling van gemeente tot gemeente.

Vervoersmaatschappij De Lijn maakt wél de brug. Bussen en trams rijden dan volgens een aangepaste dienstregeling. Ook de NMBS past de dienstregeling aan: een aantal P-treinen zullen morgen niet rijden.