De Clerck kiest voor nieuw talent

In Kortrijk heeft burgemeester Stefaan De Clerck dit weekend de CD&V-lijst voor de lokale verkiezingen van oktober voorgesteld. Op twee plaatsjes na zijn de kandidaten allemaal bekend.

De Clerck is alvast opgetogen over de nieuwe lijst, die hij zelf trekt. “Ik heb een dreamteam”, zei hij in het Nieuwsblad.

Op de lijst met 41 namen staan 19 nieuwe kandidaten. Zoals eerder al uitlekte, is Monica De Crem, zus van minister van Landsverdediging Pieter De Crem, de meest verrassende nieuwkomer. Daarnaast zijn ook Hans Dhondt, diensthoofd studievoorzieningen op de hogeschool Katho in Kortrijk, en Gerrit Laverge, oud-trainer van KV Kortrijk, opvallende nieuwelingen.

Bij het opstellen van haar lijst koos CD&V Kortrijk er strategisch voor om niet alleen de kandidatuur van mensen uit Kortrijk zelf, maar ook van mensen uit de deelgemeenten te aanvaarden. Momenteel telt de lijst zeventien kandidaten uit Kortrijk, vijf uit Heule, vijf uit Marke, vier uit Bissegem, vier uit Bellegem, twee uit Aalbeke en twee uit Rollegem. Alleen Kooigem, de kleinste deelgemeente, wordt niet vertegenwoordigd.

Hoe de volgorde op de lijst er zal uitzien, is nog niet helemaal duidelijk. Wel is al zeker dat na Stefaan De Clerck OCMC-voorzitster Franceska Verhenne de tweede plaats krijgt. De derde plaats wordt ingenomen door eerste schepen Lieven Lybeer. Roel Deseyn duwt de lijst.
 

lees ook