Eerste schepen trekt Open VLD Grimbergen

Open VLD Grimbergen maakte gisteren haar kandidatenlijst bekend voor de lokale verkiezingen van oktober. “Het partijbestuur verheugt er zich over dat het alle plaatsen op de lijst nu al heeft kunnen invullen en dat alle lagen van de bevolking op de lijst vertegenwoordigd worden”, zegt uittredend eerste schepen Chris Selleslagh.

Selleslagh zal de lijst trekken en wil graag de burgemeestersjerp van Grimbergen veroveren. Hij wordt daarbij gesteund door Els Hanssens, die de tweede plaats op de lijst zal innemen.

Voormalig CD&V’er Tom Mensalt zal de lijst duwen. Hij was in de periode 1994 tot 2006 al schepen van Grimbergen voor CD&V, maar viel bij het begin van deze legislatuur uit de boot. Begin dit jaar kondigde hij zijn overstap aan naar Open VLD.

Met haar partijprogramma komt Open VLD Grimbergen pas half juni naar buiten. Momenteel wordt daar nog aan gewerkt door een achttal werkgroepen. “Zeker is wel al dat veiligheid een van de pijlers van het programma zal zijn”, aldus Selleslagh. “Uit een enquête bij de burgers is immers gebleken dat veiligheid enorm leeft bij de Grimbergenaars.”

lees ook