Eerste zes plaatsen CD&V-lijst Aarschot bekend

Nadat eerder al bekend was gemaakt dat burgemeester André Peeters op 14 oktober de CD&V-lijst in Aarschot zou trekken, zijn nu ook plaatsen 2 tot 6 ingevuld. OCMW-voorzitter Julia Mellaerts staat tweede, schepen van Cultuur Steven Omblets krijgt de derde plaats.

Monique Swinnen, gedeputeerde van de provincie voor onder meer welzijn, kinderopvang en toerisme en nieuwkomers Nele Pelgrims en Mattias Paglialunga vervolledigen de top zes.  Pelgrims en Paglialunga moeten voor de verjonging staan die de partij op 14 oktober wil uitdragen.

Pelgrims is de dochter van voormalig schepen en provincieraadslid Herman Pelgrims. Paglialunga is leraar in het Sint-Jozefcollege en voormalig voorzitter van de stedelijke jeugdraad.

Frank Deboes, schepen van Onderwijs, wordt de lijstduwer van CD&V in Aarschot. Hij maakt de voorbije bestuursperiode vooral werk van de fusie van de twee gemeentelijke basisscholen in Rillaar.

Voorzitter Raf Rosseels is tevreden: “Deze mensen bieden een perfecte mix van ervaring en jeugd. Wij willen dat Aarschot verder goed bestuurd wordt. Niet alleen de volgende zes jaar, maar ook daarna. Daarom dat we jonge mensen kansen geven.”

lees ook