Groen-SP.A lanceert 20 speerpunten voor Beveren

De afgelopen maanden hebben Groen en SP.A in samenspraak met verenigingen en inwoners bijna 100 ideeën bedacht om van Beveren tegen 2020 een aangenamere gemeente te maken. Uit die voorstellen werden zondagvoormiddag twintig speerpunten gedestilleerd.

Groen en SP.A gaan op 14 oktober in kartel naar de kiezer. OCMW-raadslid Tony Vyt (SP.A) en gemeenteraadslid Kristien Hulstaert (Groen) trekken samen de lijst.

“We willen gaan voor een groener en socialer Beveren, een warme gemeente die goed wordt bestuurd en verkeersveilig is", zeggen ze. “Deze vijf doelstellingen vormen de kern van ons project ‘Beveren 2020’.”

Om die doelstellingen te realiseren, hebben Groen en SP.A gisteren in De Boerenpoort twintig speerpunten naar voren geschoven.  Zo pleiten de partijen onder andere voor meer bos en meer wijken met lage-energiewoningen.

“Met de komst van de tram naar Beveren willen wij ook de hele mobiliteitsproblematiek opnieuw aankaarten. Op sociaal vlak moet de komst van het nieuwe gemeentehuis worden aangegrepen om alle sociale diensten samen te brengen. De komende maanden zullen we rond deze speerpunten onze campagne bouwen.”
 

lees ook