Kelchtermans stopt na 32 jaar als burgemeester

Na ruim drie decennia krijgt Peer een nieuwe burgemeester. Kelchtermans vindt het na 32 jaar goed geweest en zet een stap opzij. De bedoeling is dat huidig schepen van Cultuur Steven Matheï (34) lijsttrekker wordt.

Sinds 1980 draagt Kelchtermans (69) de Peerse burgemeesterssjerp. Daarmee is hij de op één na langst regerende burgervader in Limburg. Enkel Jaak Gabriëls van Bree doet beter. Maar volgens Kelchtermans is de tijd rijp om te stoppen. Hij heeft niet de ambitie om nog schepen te worden en wordt wellicht lijstduwer. Onder zijn impuls kwam Center Parcs naar Peer en kreeg de gemeente de titel van stad. Tussen 1985 en 1999 was hij ook Vlaams minister.

Het ledencongres van CD&V in Peer moet zich nog over de kwestie buigen, maar normaal gezien wordt huidig schepen Steven Matheï naar voren geschoven als lijsttrekker.
 

lees ook