One World Trade Center is hoogste toren New York

De Freedom Tower of One World Trade Center is het hoogste gebouw in New York City geworden. Hij overtreft nu de Empire State Building die sinds de terreuraanslagen van 2001 de hoogste piek in de stad had.

Sinds de verwoesting van de Twin Towers in september 2001 was de Empire State Building, wat verder noordwaarts in Manhattan, opnieuw het hoogste gebouw van de stad. Tussen de voltooiing in 1932 en 1972, het jaar van de bouw van de Twin Towers, was de Empire State het hoogste gebouw ter wereld.

Vandaag hebben arbeiders van de nieuwe Freedom Tower of One World Trade Center, zoals die toren officieel heet, nu een hoogte van 381 meter bereikt en daardoor is die hoger dan de Empire State.

One World Trade Center of 1WTC wordt gebouwd op het terrein van de verwoeste Twin Towers en zal uiteindelijk 416 meter hoog worden. Daarbovenop komt dan nog een zendmast tot 541 meter en dus verdringt die toren dan de Willis Tower (vroeger Sears Tower) in Chicago als hoogste gebouw in de Verenigde Staten. Die is 442 meter en als je de mast meerekent 527 meter hoog.

Wanneer de One World Trade Center af is, wordt hij het derde hoogste gebouw ter wereld. De hoogste toren is nu de Burj Khalifa in de Golfstaat Dubai die een hoogte van 828 meter bereikt.