Open VLD "gaat de boer op" in Deinze

De Deinse landbouwer verdient volgens Open VLD meer aandacht. Voor de ongeveer 200 landbouwers in de gemeente is er wel al een landbouwraad. Toch wil Open VLD polsen of de landbouwer wel vertrouwd is met de aangeboden dienstverlening.

Carine Dhont-Dhooge is de bezieler van de grote enquête. Zelf is ze landbouwer en heeft ze een zitje in de landbouwraad. "Ik wil wel eens weten wat de problemen zijn bij mijn collega-landbouwers", zegt de Open VLD'ster.

Open VLD belooft rekening te zullen houden met de bevraging bij het opmaken van een lokaal verkiezingsprogramma. De landbouwers krijgen deze week nog een brief in de bus met de enquête. Ook elektronisch invullen is mogelijk.

"Soms is er ook te weinig aandacht voor de verschillende takken van landbouw in Deinze", kaart Dhont-Dhooge aan. "Het gaat hier van rundveebedrijven tot sierteelt en biolandbouw. Elk onderdeel verdient de nodige belangstelling van het bestuur."

Dhont-Dhooge zal een plaats op  de Open VLD-lijst krijgen. Op 14 oktober zal ze dus vooral stemmen van de landbouwer in Deinze proberen aantrekken. "Er hangt veel aan de sector vast. Zonder landbouw kan een ketting van tewerkstelling in elkaar stuiken. Denk maar aan de talloze leveranciers."

lees ook