Rolstoeltennisster CD&V-kandidate Oud-Turnhout

Annick Sevenans combineert zowel studies, lokale politiek als topsport. Na haar deelname aan de Paralympische Spelen zal de zesde op de wereldranglijst rolstoeltennis campagne voeren in Oud-Turnhout. Sevenans krijgt immers een "prominente" plaats op de plaatselijke CD&V-lijst.

Net als in 2006 stelt Annick Sevenans (25) zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de CD&V-lijst van Oud-Turnhout. Ze werd toen tweede opvolger voor de gemeenteraad.

“Een mooi resultaat voor een nieuwkomer in de gemeentepolitiek”, vindt CD&V-burgemeester Leo Nys. “Ze heeft door haar drukke agenda nog geen gebruik kunnen maken van dat opvolgrecht. De sport gaat voor, daar heb ik niets dan begrip en respect voor.”

In de aanloop naar de Paralympische Spelen in Londen zette Annick Sevenans haar doctoraatsstudie, naar gelijkekansenbeleid voor mensen met een beperking binnen de Europese Unie, al even op pauze.

“Ik ben op dit moment zo druk bezig met sport dat ik niet veel tijd heb voor de andere dingen. Maar na de drukke zomer, wil ik mijn best doen voor onze campagne”, aldus Sevenans.

De plaatsen op de CD&V-lijst worden op dit moment nog in beraad genomen maar lijsttrekker en burgemeester Nys beoogt een prominente plaats voor Sevenans. “Annick is een erg bekwaam meisje. Zoals zij topsport, een doctoraat en politiek combineert is erg bewonderenswaardig.”

Als de topsportster verkozen zou raken als gemeenteraadslid zou ze willen inzetten op gelijke kansen en de verdere verbetering van de sportinfrastructuur. “Er is de laatste zes jaar veel sportinfrastructuur bij gekomen en vernieuwd. Een heel positieve trend die ik graag verder zou willen zetten, moest ik daar de kans toe krijgen”, zegt Sevenans.

lees ook