SP.A Ieper blikt vooruit met verjongde lijst

Op een vroege 1 meiviering heeft SP.A Ieper een sterk verjongde lijst voorgesteld onder toeziend oog van de nationale en de Vlaamse SP.A-voorzitters: Bruno Tobback en John Crombez.

Lijsttrekker en fractieleider va n SP.A Ieper Ives Goudeseune (54) heeft acht dertigers en drie twintigers in zijn lijst staan. “We wilden kansen geven aan jonge mensen die toch al een tijdje meedraaien. Dat is maar eerlijk, wij hebben indertijd ook die kans gekregen”, aldus de lijsttrekker.

Na de lijsttrekker volgen al meteen vier jonge kandidaten. Evelyn Bouchaert (30) staat op de tweede plaats. Zij is de dochter van gemeenteraadslid Viviane Deconinck (55), die de zesde plaats kreeg toegewezen.

Op de derde plaats van de lijst staat gemeenteraadslid Kjell Declercq (36), Valentijn Despeghel (32) staat op de vierde plaats. Ludovic Ide (27) sluit de top vijf af. Jon Strubbe is met zijn 23 jaar de jongste kandidaat op de lijst. De student psychologie kreeg de 17e plaats toegewezen.

“Met een jonger team willen we enerzijds de aflossing voorbereiden en anderzijds het contact met de jongere generaties in Ieper bewaren”, aldus fractieleider Goudeseune. “De kracht van de jeugd in combinatie met de ervaren rotten levert een ijzersterke lijst op."

SP.A Ieper heeft met vijf zetels in de gemeenteraad de laatste zes jaar oppositie gevoerd. Met deze lijst denkt de fractievoorzitter ten minste een, misschien twee, zetels meer te halen. “We hebben de afgelopen jaren heel goed gewerkt. We zijn geen onbekende in Ieper. We gaan ervoor.”

Gemeenteraadslid Philip Bolle (53) is lijstduwer. Gunter Pertry (54) staat op de voorlaatste plaats van de stadslijst en is eveneens lijsttrekker voor de provincieraad.

lees ook