Superhelden lokken veel volk naar cinema

De Amerikaanse film "The avengers" heeft de voorbije vijf dagen ongeveer 113.000 mensen naar de bioscoop gelokt in België. "Met een omzet van 950.000 euro heeft "The avengers" het beste openingsweekend van 2012 gehad in België", meldt producent The Walt Disney Company.

De Amerikaanse actiefilm "The avengers" verscheen vorige week woensdag in de Belgische bioscopen. De film van Joss Whedon vertelt het verhaal van een groep superhelden die de wereld van de ondergang moet redden. De film is gebaseerd op de comic van Marvel.

De hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson en Jeremy Renner.

Volgens producent The Walt Disney Company is "The avengers" de meest succesvolle film ooit tijdens een openingsweekend in april in ons land. Wereldwijd heeft de film al meer dan 175 miljoen euro opgebracht. Deze week verschijnt "The avengers" in de bioscopen in de VS, China en Rusland.