Voetbalvoorzitter OLSA Brakel “wit konijn” CD&V

Stephan Van Den Berghe, voorzitter van voetbalclub OLSA Brakel, zal bij de lokale verkiezingen in oktober op de lijst van CD&V staan. Dat maakte het partijbestuur vandaag bekend. Met Van Den Berghe heeft de partij “een écht wit konijn”, aldus CD&V Brakel.

De 51-jarige voetbalvoorzitter had jaren geleden ook al eens het idee om zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Het was toen mijn opzet om met een nieuwe lijst naar de verkiezingen te trekken: een regenbooglijst. Samen met een aantal vrienden, boven alle partijen heen, zou ik mij aan de kiezer voorstellen met enkel het echte belang van Brakel als einddoel”, legt Van Den Berghe uit.

Het voornemen van Van Den Berghe werd echter uitgesteld.  Omdat hij gelooft dat CD&V de partij is die momenteel haar ideeën het best kan verwezenlijken, aanvaardde hij een plaats op de lijst. “Ik heb kunnen vaststellen dat CD&V Brakel prachtig beantwoordt aan mijn doelstelling. De gedreven werking van de partij tijdens de laatste legislatuur en het degelijk project dat door de partij vooropgesteld wordt, passen bij mijn eigen benadering van wat Brakel nodig heeft”, aldus Van Den Berghe.

CD&V Brakel maakte eerder al bekend dat Noël Morreels de lijst zal trekken.

lees ook