Yves De Graeve niet op Aalsterse CD&V-lijst

Gemeenteraadslid Yves De Graeve zal niet op de lijst van CD&V staan. Het water tussen hem en de partij over het gevoelige dossier van de Siesegemkouter is te diep. Hij zal wel binnen CD&V actief blijven.

Na een finaal gesprek met Geert De Saedeleer, voorzitter van CD&V Aalst, heeft Yves De Graeve besloten om niet op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen te staan. Er kwam geen oplossing uit de bus voor de Siesegemkouter.

“Toen ik in 2006 kandidaat was voor de gemeenteraadsverkiezingen, was een groene Siesegemkouter een van de speerpunten waarmee ik naar de kiezer trok. Ik vind dat het compromis dat deze legislatuur is gemaakt met de steun van de Aalsterse CD&V, onaanvaardbaar is.”

Op de Siesegemkouter zou er een crematorium verrijzen. CD&V is voor maar dat is niet naar de zin van De Graeve. Daardoor kwam hij meermaals recht tegenover zijn eigen partijgenoten te staan. “De voorbije jaren heb ik mijn engagement in de gemeenteraad gevolgd door steevast tegen te stemmen op voorstellen die het bestuur hierover deed. Door die houding botste ik regelmatig met de Aalsterse CD&V.”

Maar De Graeve weet dat dit conflict onhoudbaar is. “Ik heb aan de partijleiding laten weten dat ik ook in de toekomst consequent zou blijven, waardoor het enige mogelijke besluit was dat ik niet meer op de lijst zal staan.”

lees ook