"Bridesmaids" en "The hunger games" zijn favoriet

De Amerikaanse komedie "Bridesmaids" en de Amerikaanse actiefilm "The hunger games" zijn de favorieten voor de 21e editie van de MTV Movie Awards in Los Angeles. Ze hebben allebei acht nominaties in de wacht gesleept voor de filmprijzen van muziekzender MTV.

De MTV Movie Awards worden dit jaar uitgereikt op 3 juni in Los Angeles. In de categorie beste film nemen "The hunger games" en "Bridesmaids" het op tegen "Harry Potter and the deathly hallows part 2", "Twilight saga: Breaking dawn part 2" en "The help".

Voor de prijs voor beste mannelijke acteur zijn Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Joseph Gordon-Levitt, Josh Hutcherson en Ryan Gosling genomineerd. Bij de vrouwelijke actrices zijn Emma Stone, Emma Watson, Jennifer Lawrence, Kristen Wiig en Rooney Mara kanshebbers.

MTV heeft de genomineerden in twaalf verschillende categorieën bekendgemaakt. De genomineerden werden aangeduid door een panel van filmkenners en mensen uit de filmindustrie. De voorbije jaren werden de genomineerden gekozen door de kijkers.

De kijkers van MTV mogen nog steeds bepalen wie de laureaten zijn van de MTV Movie Awards. De komende weken kunnen ze stemmen voor hun favoriete films van het voorbije jaar.