Bracke kop van Jut in 1 meitoespraak Van den Bossche

Dat de verkiezingscampagne in Gent nu echt is begonnen, daar twijfelt niemand nog over na de 1 meitoespraak van Freya Van Den Bossche (SP.A). Ze riep op de Vrijdagsmarkt in Gent massaal op om voor Daniël Termont te kiezen en haalde in één adem zwaar uit naar Siegfried Bracke, de lijsttrekker van de N-VA.

"Bracke zou beter vanachter zijn blog komen en op straat lopen. En ophouden met ontkennen dat de zon schijnt. Zijn partij vrijt Vlaams Belangers op in de hoop zo de treden van het stadhuis op te kunnen", sneerde ze.

En nog: “Mijnheer Bracke, ik ben wel nog niet zo oud, maar ik zit wel al tien jaar langer in de politiek, en neem het van mij aan, ge kunt nog veel leren van de Gentenaars.”

Van den Bossche zag haar speech op de Dag van de Arbeid duidelijk als een kans om de Gentenaren voor te bereiden op de kiesstrijd dit najaar. "Gent bestuur je niet door Vlaamse leeuwen te planten in het stadhuis", waarschuwde ze de N-VA en toehoorders.

"Half miljard euro geïnvesteerd"

Lovende woorden had ze dan weer voor de ploeg van Daniël Termont. “Die heeft meer dan een half miljard euro geïnvesteerd in onze stad. Voor ons socialisten is dat geen kwestie van in de top tien te staan van de reisgidsen. Voor ons gaat het erom bovenaan de lijst van alle Gentenaars te staan.”

Als Vlaams minister van Energie trok Van den Bossche in haar 1 meitoespraak ook van leer tegen distributienetbeheerder Eandis, dat zijn prijzen in 2015 fors wil optrekken. "Ik zal er alles aan doen opdat die voorspelling geen waarheid wordt", waarschuwde ze.

lees ook