Duran Duran bouwt olympisch feest in Hyde Park

De Britse bands Duran Duran, Snow Patrol, Stereophonics en Paolo Nutini treden op 27 juli op in Hyde Park in Londen om de start van de Olympische Spelen te vieren. "Optreden voor zo veel mensen is een van de hoogtepunten van het voorbije decennium voor ons", zegt de zanger van Duran Duran.

De 27e editie van de Olympische Zomerspelen in de Britse hoofdstad wordt op vrijdag 27 juli geopend in het nagelnieuwe Olympisch Stadion in Londen. Tijdens de openingsceremonie zal een groot concert plaatsvinden van enkele Britse bands in Hyde Park in Londen. De ceremonie zal er op grote schermen worden vertoond.

De organisatoren van het event hebben gekozen voor vier artiesten uit de verschillende landen van het Verenigd Koninkrijk. Duran Duran vertegenwoordigt Engeland, Snow Patrol Noord-Ierland, Stereophonics Wales en Paolo Nutini Schotland.

Simon Le Bon van Duran Duran kijkt al uit naar het concert. "Optreden voor zo veel mensen in Hyde Park wordt een van de grootste hoogtepunten van het voorbije decennium voor ons. We zijn bijzonder trots op deze kans die we krijgen. We kunnen niet wachten om op te treden in Hyde Park", klinkt het.