Ketnet woont vanaf vandaag Op 12

De VRT is vandaag gestart met het derde tv-kanaal "Op 12". Vanmorgen is Ketnet, dat een vast stekje krijgt op de nieuwe zender, officieel verhuisd tijdens een simultane televisieshow op Canvas en op Op 12.

Tijdens "De grote verhuisshow" op Canvas en op Op 12 werden verhuisdozen van het oude Ketnet naar het nieuwe Ketnet verscheept.

Na 15 jaar een kanaal te hebben gedeeld met Canvas, kan de kinder- en jongerenzender van de openbare omroep nu echt ongestoord zijn eigen ding doen op het derde kanaal Op 12. Van 6 uur 's morgens tot 20 uur 's avonds zullen de jongeren hun gading vinden op de zender.

De kijkers konden tijdens "'De grote verhuisshow" zappen tussen Canvas en Op 12 en kregen er twee verschillende programma's te zien met bekende gezichten uit "Kaatje en Kamiel", "Samson en Gert", "Oma en opa Fonkel" en "Elfenheuvel".

Wie vanaf nu op Canvas afstemt, krijgt nog steeds de uitzending van Ketnet te zien, samen met een pancarte waarop staat dat de zender verhuisd is. Vanaf 15 mei is Ketnet alleen nog te zien op het derde net.