PVDA trekt in Sint-Niklaas naar de kiezer

Op een ledenvergadering heeft de Partij van de Arbeid Waasland unaniem besloten om deel te nemen aan de verkiezingen in Sint-Niklaas. De voorbije maanden had de partij de wind in de zeilen en sloten heel wat nieuwe leden zich aan. Lijsttrekker wordt Jan Vandeputte.

Jan Vandeputte is actief in de ACOD, de vakbond van de Openbare Diensten en is ook ondervoorzitter van Sociaal Wonen Sint-Niklaas. De komende maanden zal hij samen met de partij gaan luisteren naar wat de mensen bezig houdt en een lokaal programma opstellen. Daarin zal de klemtoon liggen op onder meer betaalbaar wonen, goedkopere energie en op gezondheidszorg.

De PVDA voert campagne onder het motto "Wij zijn het BEUH! Wij zijn geen melkkoeien.” De partij is verontwaardigd dat gewone mensen moeten blijven besparen terwijl multinationals en multimiljonairs nauwelijks belastingen betalen.

 

Protestsignaal

“De mensen die we dagelijks tegenkomen en waar me mee praten, hebben er genoeg van dat de energie- en brandstofprijzen maar blijven stijgen, dat wonen onbetaalbaar wordt, en dat de banken nog steeds een voorkeursbehandeling krijgen”, zegt lijsttrekker Jan Vandeputte. “Daarom vinden we dat iedereen een protestsignaal moet geven.”


Protesteren kan volgens de partij onder meer door de PVDA-affiche met de boodschap “Sorry, ik ben geen melkkoe. Probeer het eens bij speculanten, topbankiers en miljonairs” voor de venster te hangen.

lees ook