Schepen Lut Ghesquière (CD&V) haakt af

Schepen Lut Ghesquière (CD&V) is bezig aan haar laatste maanden in de Menense politiek. Ze zal zich op 14 oktober na een carrière van 18 jaar niet meer verkiesbaar stellen. Ze nam de beslissing uit persoonlijke overwegingen.

Lut Ghesquière stond in 1994 voor het eerst op de lijst van toen nog CVP. Ze werd verkozen en zat zes jaar in de OCMW-raad. Na de verkiezingen van 2000 belandt ze op de oppositiebanken. Ze neemt in die periode ook van Marc Demeester de fakkel over als voorzitter van de lokale CD&V-afdeling.

Ze zet de partij de jaren daarop terug op de rails. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 behaalt CD&V zeven zetels en behoort de partij samen met SP.A en Onafhankelijken tot de meerderheid. Lut Ghesquière wordt schepen van Ruimtelijke Ordening, Burgerlijke Stand, Landbouw en Dierenwelzijn.

Dat ze zich niet meer verkiesbaar stelt, komt als een verrassing. Ze was op de voorlopige CD&V-lijst al aangeduid als lijstduwer.
 

lees ook