Toch een rechtszaak tegen DSK in New York

In New York kan er toch een burgerlijke rechtszaak komen tegen Dominique Strauss-Kahn (DSK), de voormalige topman van het IMF. De rechter heeft de eis van DSK verworpen.

DSK zou in mei vorig jaar een kamermeisje, Nafissatou Diallo, hebben aangerand in een hotel in New York. De klacht kostte hem zijn topjob als hoofd van het Internationaal Monetair Fonds.

Maar in augustus 2011 kwam DSK vrij. De strafrechtelijke zaak tegen hem komt er niet omdat er onvoldoende bewijzen zijn.

Daarom probeert Diallo het nu met een burgerlijke zaak tegen DSK. Maar de advocaten van de Franse ex-toppoliticus probeerden ook de burgerlijke zaak tegen te houden op grond van diplomatieke immuniteit.

De rechter in New York heeft die eis nu verworpen. Dat betekent dat de rechtszaak er toch komt. Als Dominique Strauss-Kahn veroordeeld wordt, dan moet hij wellicht een schadevergoeding betalen aan Diallo. De zaak kan hem zo nog flink wat geld kosten.

In Frankrijk loopt ook nog een rechtszaak tegen DSK. Hij staat er terecht voor pooierschap. Hij zou seksfeestjes in Rijsel en Parijs mee hebben georganiseerd.