Was deze grap er misschien toch ietsje over?

George Daoud van Dayton, Ohio (VS), wilde zijn vriendin eens verrassen met een originele grap: met een reservesleutel begaf hij zich in haar appartement, zette een griezelig mutsmasker op en wachtte tot ze thuiskwam. Maar toen zij, samen met haar zus en een vriendin, de indringer opmerkte, zetten ze het alle drie op een gillen en liepen angstig weg. Zelfs toen ze merkten dat ze gefopt waren, bleven de emoties oplaaien. Zelfs in die mate dat er nog rijkelijk tranen vloeiden.

De 25-jarige Daoud mocht het de afgelopen dagen dan ook in diverse Amerikaanse praatprogramma’s, zoals Today Show en Good Morning America, komen uitleggen. "Mijn enige bedoeling was een goede grap uit te halen met mijn vriendin. Ik wist dat zij bang was van dieven. Ik verveelde me die dag ook", verdedigde hij zich.

Vriendin Soukaina: "In het begin was ik echt wel bang. We renden samen weg. Zo goed als kon op onze hakjes. Toen we buiten waren, en ik hem zag, moest ik wel lachen. Want ik wist dat George graag grappen uithaalt. Ik dacht: "He got me!""

Maar zus Kamellia had meer problemen met de grap: "Ik wist niet wat me overkwam. Mocht ik de beelden later niet gezien hebben, dan zou ik niet kunnen vertellen wat er gebeurd was. Toen ik hoorde dat George erachter zat, was ik wellicht zo ontdaan, dat ik nog tien minuten heb zitten huilen. Ik denk dat ik gewoon blij was dat ik nog leefde. Hij weet immers dat ik zo bang ben om een vreemde in mijn huis te vinden."

Soukaina: "Toen ik mijn zus zo zag huilen, werd ik echt wel boos op George. Dit is er wel over."

Daoud blijft intussen op zijn hoede voor represailles. "Ik ben een beetje paranoïde aan het worden en loop op de tippen van mijn tenen", besloot hij.

Hier beneden kunt u de video, die ruim een maand geleden op YouTube gepubliceerd werd, maar pas sinds midden vorige week een internethit werd, bekijken:

lees ook