"Die vrouw is simpelweg te lelijk voor tv-werk"

De Britse journaliste/producer Samantha Brick laat weer van zich horen. In een artikel in de Britse krant Daily Mail noemt ze een collega "te lelijk voor tv". Een paar maanden geleden klaagde Brick nog over haar geweldige looks.

Bricks uitlatingen zijn een reactie op een artikel van tv-recensent A.A. Gill. Gill vond dat de presentatrice in kwestie uit de buurt van tv-camera's moest worden gehouden. Brick pikt daar vandaag op in. Ze noemt haar "een intelligente vrouw", maar raadt haar aan om iets te doen aan haar "wilde haardos en make-up-vrije gezicht". "Ze is simpelweg te lelijk voor tv-werk", besluit Brick.

Het slachtoffer van Bricks uitlatingen is professor en schrijfster Mary Beard (foto). Beard presenteerde op BBC2 "Meet the Romans with Mary Beard", een driedelige documentaire over de inwoners van het oude Rome.

Samantha Brick, die in Frankrijk woont, is niet aan haar proefstuk toe. Eerder klaagde ze al in een artikel dat vrouwen haar niet graag hebben, omdat ze er te goed uitziet. Een storm van reacties volgde op sociale netwerken. Ook vandaag stapelen de verontwaardigde reacties zich op.

Brick windt er dan ook geen doekjes om. Verderop in het bewuste artikel besluit ze: "Tv-kijken kan als volgt worden gereduceerd: aantrekkelijke vrouw op het scherm = kijkers blijven kijken, aantrekkelijke vrouw verdwijnt van het scherm = kijkers zappen weg."

Lees hier het volledige artikel van Samantha Brick (Engels).
 

lees ook