“Grootste groentje” op lijst SP.A-Groen in Ingelmunster

In Ingelmunster heeft SP.A-Groen de eerste namen bekendgemaakt van de lijst waarmee het kartel in oktober naar de kiezer trekt. SP.A-Groen levert er met Brian Desplinter wellicht de jongste kandidaat.

“Wij maakten een erg jonge en frisse lijst, zodat we een nieuwe wind kunnen doen waaien in de Ingelmunsterse politiek”, zeggen Mike Van Acoleyen en Enigo Vandendriessche, voorzitters van respectievelijk Groen en SP.A Ingelmunster.

Dat SP.A-Groen overtuigd de kaart van de verjonging trekt, blijkt uit het feit dat het kartel mogelijk de jongste kandidaat van het land op zijn lijst heeft staan: Brian Desplinter. “Desplinter wordt pas de dag voor de verkiezingen achttien, maar is toch een grote aanwinst voor de partij”, vertelt Van Acoleyen. “Hij maakt deel uit van het Vlaamse Jongerenpact2020. Daar zoekt hij naar de visie van de jeugd over maatschappelijke ideeën zoals duurzaamheid, onderwijs, armoede, veiligheid, verdraagzaamheid, gezondheid, mobiliteit en wonen. Hij weet dan ook perfect waar de jonge kiezers van wakker liggen.”

Enkele andere opvallende namen op de lijst zijn Charlotte Braeckeveldt, voorzitster van de studentenbeweging van Groen in Gent en Ruth Bossuyt, dochter van de voormalige Ingelmunsterse SP.A-voorzitter, Johan Bossuyt.

De volledige lijst wordt pas later bekendgemaakt.
 

lees ook