Assisen start voor Truienaar voor moord op kennis

In Tongeren start het assisenproces tegen een man uit Sint-Truiden die 4 jaar geleden een andere man door het hoofd had geschoten na een ruzie. Volgens de psychiaters is de dader een psychopaat.

De feiten gebeurden begin 2008. Drie mannen waren samengekomen in het huis van een bevriend koppel dat in drugs handelde. Er vloeide heel wat drank en ze gebruikten ook drugs, waarna het drietal verwikkeld raakte in een hevige ruzie.

Een van de drie mannen trok een geweer en schoot een andere man door het hoofd. De politie kwam ter plaatse en de twee andere mannen vertelden de agenten dat de man zichzelf door het hoofd had geschoten. Maar de getuige stapte toch naar de politie met het juiste verhaal nadat hij bedreigd was geweest door de schutter. 

Tot op vandaag blijft de dader ontkennen dat hij de man heeft doodgeschoten. De man heeft geen onbesproken verleden, hij is bij het gerecht bekend als kickboxer en kooivechter. Hij kwam ook al eerder in het nieuws omdat hij drievoudig moordenaar Ronald Janssen in de gevangenis een pak slaag had gegeven.

De psychiaters die de man hebben onderzocht, zeggen dat hij een psychopaat is. Een psychopaat kan moeilijk het verschil maken tussen goed en kwaad, en voelt ook weinig empathie voor anderen.