Blauw + rood + onafhankelijken = BEERSEplus

BEERSEplus wil zich profileren als lokaal alternatief voor de "wel heel trage" meerderheid van CDE en Groen. Ondervoorzitter Hans Woestenborghs (ex-SP.A) wil met de nieuwe lijst mee gaan besturen: "Wij zijn geen oppositiepartij."

Hans Woestenborghs was afgelopen legislatuur gemeenteraadslid in Beerse voor SP.A. Op 14 oktober zal hij plaats drie innemen op de lijst van BEERSEplus. "Een diverse en onafhankelijke lijst", zegt Woestenborghs. "Niet alleen leden van SP.A en Open VLD Beerse krijgen een verkiesbare plaats, ook een pak onafhankelijke kandidaten staan op de lijst."

Dat de lijst "divers" is, daar bestaat geen discussie over. Met zowel projectleiders, IT-ers, juristen als huismoeders en bouwvakkers wil BEERSEplus alle bevolkingslagen vertegenwoordigen. "Onze mensen hebben ervaring met organiseren. En dat kan het bestuur in Beerse gebruiken. Organisatie."

De N-VA in Beerse stapt alleen naar de kiezer, waardoor de huidige meerderheidspartij CDE (Christen Democratische Eenheid) een flink aantal stemmen dreigt te moeten inleveren. Een kans voor BEERSEplus? "We hopen in ieder geval dat we met een respectabel aantal zetels in de coalitie kunnen stappen na 14 oktober", zegt Woestenborghs. "Maar de deelname van N-VA zal de politieke kaarten bijna zeker herschudden."

"Fietspad is fietspad"

BEERSEplus is vooral een "open en transparante partij" die zich zal focussen op de lokale thema's. "Er zijn geen banden met tradionele partijen", geeft Woestenborghs mee. "Dat is onnodig. Op lokaal niveau is een fietspad een fietspad en niet blauw of rood."

De lijst van Woestenborghs zal, naast de traditionele manier, ook op een interactieve manier campagne voeren. Facebook en Twitter zijn daarbij de logische communicatiemiddelen. Modern, dynamisch en vernieuwend zijn de sleutelwoorden. Woestenborghs voegt daar nog graag "jong" aan toe. "We hebben zelfs BEERSEplus16 opgericht, een jongerenafdeling. Het bewijs dat we ook aan de heel jonge mensen, vanaf 16 jaar, een kans geven om mee te denken over de politiek in Beerse en deelgemeente Vlimmeren."

Stefan Poortmans (rechts op grote foto) zal de lijst trekken. Hij was gemeenteraadslid voor Open VLD. Annemie Luts (midden op grote foto) neemt plaats twee in. 

Meest gelezen