De ACLVB wil werkzekerheid voor iedereen

Volgende week gaan in ons land de sociale verkiezingen van start. De vakbonden voeren daarom al volop campagne. Naast de twee grote vakbonden ACV en ABVV neemt ook de liberale vakbond ACLVB deel aan de kiesstrijd.

De liberale vakbond ACLVB heeft vijftien procent meer kandidaten op de lijst gezet, waarvan een derde vrouwen. Met het oog op de sociale verkiezingen van volgende week, zet de vakbond hoog in op het thema werkzekerheid voor iedereen.

De ACLVB pleit voor werkzekerheid voor zowel de jongeren die nu vaak met interimcontracten werken als voor de vijftigplussers die dikwijls als eerste uit de boot vallen bij herstructureringen. Dat zegt Jan Vercamst van de ACLVB.

"Wij willen voor die mensen permanente vorming en we willen een leeftijdsbewust personeelsbeleid, zodanig dat zij het ritme van de arbeid aankunnen", gaat Vercamst voort. "De werknemers moeten ook weten dat het om ervaringsdeskundigen gaat, die op een goede manier knowhow kunnen doorgeven aan de jongeren."