Di Rupo wil geen "gouden parachute" voor Mariani

Pierre Mariani, de gedelegeerd bestuurder van Dexia, heeft als hij ontslagen wordt recht op een vergoeding van 1,2 miljoen euro. Dat staat zo in zijn contract. Maar premier Elio Di Rupo (PS) laat weten dat ons land niet van plan is om dat te betalen. Hij wil hierover een gesprek met de Franse overheid.

De opzegvergoeding van Mariani is gelijk aan zijn recentste jaarloon. In 2011 verdiende hij  1 miljoen euro en een "functiepremie" van 200.000 euro.

België is samen met Frankrijk de aandeelhouder van de restbank van Dexia. Premier Elio Di Rupo wil overleggen met de Franse overheid over de ontslagvergoeding van Mariani. Di Rupo postte op Twitter: "Mijn standpunt is duidelijk: geen opzegvergoeding voor Mariani."

De gedelegeerd bestuurder heeft intussen zelf ook gereageerd op de heisa. Mariani laat weten dat hij aan de Belgische en Franse overheid nooit voorwaarden heeft gesteld over zijn ontslag.

Volgens de krant De Tijd hoopt de regering stilletjes dat Mariani vrijwillig afstand doet van zijn ontslagvergoeding.