Duitser betaalt 10.000 euro voor Golf van Merkel

Een Duitse man heeft op de veilingsite eBay de Volkswagen Golf II die ooit eigendom was van bondskanselier Angela Merkel gekocht voor 10.000 euro. De verkoper was eigenlijk van plan de auto te verkopen als schroot, tot hij ontdekte wie de vorige eigenaar was.

Dezelfde auto werd al eens te koop aangeboden in april, maar toen waren er volgens eBay te veel valse biedingen om de verkoop te laten doorgaan. Nu telde een man dus bijna 10.000 euro neer voor de auto die ooit eigendom was van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Merkel zou de auto hebben gebruikt van 1990 tot 1995. In 1990 was Angela Merkel nog assistent-woordvoerder van de laatste Oost-Duitse regering. Een jaar later werd ze al minister: eerst van Vrouwen- en Jeugdzaken en vanaf 1994 van Milieu en Natuurbescherming.

De verkoper was eerst van plan om de auto als oud ijzer te verkopen, maar toen hij ontdekte dat de auto een beroemde ex-eigenaar had, zette hij de wagen op eBay.

De Golf II is bezwaarlijk uniek te noemen. Er werden meer dan 6 miljoen exemplaren van geproduceerd tussen 1983 en 1992. Alleen de originele Golf I doet het binnen de Golf-familie beter met 6,8 miljoen exemplaren.

lees ook