Electrawinds wil naar beurs Frankfurt en Brussel

Het Belgische groenestroombedrijf Electrawinds gaat naar de beurs. Het doet dat niet rechtstreeks, maar via een investeringsvehikel, het bedrijf ECT I. Dat is al anderhalf jaar genoteerd op de beurs van Frankfurt.

ECT heeft intussen 115 miljoen euro opgehaald om te investeren in een Europees bedrijf dat in groene energie investeert. Dat is Electrawinds geworden. Na de beursgang in Frankfurt wil Electrawinds ook in Brussel naar de beurs.

Een buitengewone algemene vergadering, op 15 juni, moet de overeenkomst met ECT I wel nog goedkeuren. Als dat gebeurt, ontvangt Electrawinds maximaal 95,4 miljoen euro bijkomend kapitaal om te investeren in toekomstige projecten. De huidige aandeelhouders van Electrawinds behouden een meerderheid van 76,2 procent. Een aandeel zal bij aanvang van de beursnotering 10 euro waard zijn.

Volgens Luk Desender, CEO van Electrawinds, zal de beursgang de activiteiten van het bedrijf versnellen. “Er is onder andere een heel groot project op komst in Zuid-Afrika, dat zou er nu kunnen doorkomen”, zegt Desender. “En er staan in Roemenië en Bulgarije nog projecten op stapel zoals de bouw van 50 windmolens.”

De naam Electrawinds blijft behouden, de naam ECT I verandert in Electrawinds SE. Jo Cornu, momenteel onafhankelijk bestuurder van Electrawinds, wordt de nieuwe voorzitter van de herschikte raad van bestuur. Desender blijft CEO.