Eva Daeleman is reporter voor Eén in Bakoe

Eén-omroepster Eva Daeleman gaat naar Bakoe om verslag uit te brengen van de halve finales van het Eurovisiesongfestival. Ze zal onder meer terugblikken op de voorbereiding van de Belgische kandidate Iris.

De specials met omroepster en MNM-dj Eva Daeleman in Bakoe, de hoofstad van Azerbeidzjan, zullen worden uitgezonden op Eén net voor de halve finales op 22 en 24 mei.

De eerste special, op dinsdag 22 mei, blikt terug op de voorbereidingen van Iris (kleine foto) en kijkt ook vooruit naar de halve finale. De Belgische kandidate zal haar nummer "Would you?" brengen in die eerste halve finale.

In de tweede special, op donderdag 24 mei, staat het Songfestival zelf centraal. Daeleman zal als reporter ter plaatse samen met de kandidaten en alle betrokkenen in Bakoe toeleven naar de tweede halve finale.

Op zaterdag 26 mei presenteert Peter Van de Veire live vanuit de studio van "Vrienden Van de Veire" een voorbeschouwing op de finale. Zijn gasten zijn Tom Dice, André Vermeulen en Henk Rijckaert. Van de Veire en Vermeulen leveren ook de rechtstreekse commentaar bij de finale van het Songfestival.