Ex-judokampioene op lijst Open VLD in Kapellen

In Kapellen heeft het bestuur van Open VLD gisteren de lijst voorgesteld waarmee de partij in oktober naar de kiezer trekt. “Open VLD Kapellen kiest enerzijds kandidaten met veel bestuurservaring, maar anderzijds ook enkele jonge en verrassende kandidaten”, zegt afdelingsvoorzitter Bruno Kuylen.

Een van die nieuwkomers is judoka Catherine Jacques. Jacques werd meermaals Belgisch kampioen en won bronzen medailles op de Europese en de wereldkampioenschappen. Ook nam ze in Athene deel aan de Olympische Spelen. “Catherine koos ervoor om zich kandidaat te stellen voor onze partij, omdat zij gelooft in onze projecten en omdat zij ons de volle steun wil geven om herkozen te worden”, verklaart Kuylen haar kandidatuur.

Ondanks de vernieuwing en de verjonging van de lijst zullen het toch twee kandidaten met ervaring zijn die de meest prominente plaatsen op de lijst zullen bekleden. Burgemeester Dirk Van Mechelen wordt lijsttrekker, en Koen Helsen, ondervoorzitter van Open VLD Kapellen, zal de lijst duwen. “Deze mensen hebben de expertise en ervaring om Kapellen de komende jaren nog beter te besturen”, beweert Kuylen.

Naast haar kandidatenlijst stelde het partijbestuur gisteren ook zijn programma voor. Opvallend is dat Open VLD Kapellen naar de kiezer trekt met de slogan “Kies voor Kapellen”. “Daarmee wil de partij duidelijk maken dat de verkiezingen voor haar echt gaan over de Dorpsstraat en niet over de Wetstraat”, legt Kuylen uit. Een lage fiscaliteit gekoppeld aan nieuwe projecten zoals een administratief centrum, zal het belangrijkste programmapunt van de partij vormen.

lees ook