Fractieleider CD&V verlaat Zutendaal "voor de liefde"

Gemeenteraadslid en fractieleider van CD&V Zutendaal, Jonathan Cops, zal niet verkiesbaar zijn bij de volgende lokale verkiezingen. CD&V Zutendaal neemt zo niet alleen afscheid van burgemeester Jos Beuls maar ook van haar jonge fractieleider.

Het werk en de liefde, daarvoor verlaat Cops zijn geliefde Zutendaal. “Ik werk in het centrum van Antwerpen en de vrouw waar ik verliefd op ben, woont in Turnhout. In Zutendaal blijven, is dus wat moeilijk”, zegt Cops.

De eerste keer dat Jonathan Cops (26) mocht stemmen, kon hij dat op zichzelf doen. De jonge Cops werd in 2006 niet alleen verkozen als gemeenteraadslid maar werd ook de CD&V-fractieleider. “Ik was een van de jongste fractieleiders van Vlaanderen”, aldus Cops.

De jonge fractieleider blikt tevreden terug op de afgelopen legislatuur. Vooral op de transformatie van het klooster tot studio’s voor begeleid wonen van mensen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS), is Cops trots.

Ook burgemeester Jos Beuls zal niet meer verkiesbaar zijn. Na 20 jaar burgemeesterschap zou hij stoppen met politiek omwille van gezondheidsredenen.

Maar over de toekomst van CD&V Zutendaal maakt fractieleider Cops zich geen zorgen. “Schepen van Financiën Veerle Remans zal een waardige opvolgster zijn van Jos”, vindt Cops. “Ook de zoon van de burgemeester, Raf Beuls, is een sterke kandidaat.”

lees ook