Goesting in Gingelom

Al drie legislaturen lang heeft de SP.A de absolute meerderheid in Gingelom, maar het partijbestuur wil vernieuwing en verruiming. Zelfs de naam verandert: de SP.A wordt “Goesting”.

Met de nieuwe naam “Goesting” wil het partijbestuur aangeven dat het verandering wil. Er staan 10 nieuwe kandidaten op de lijst. "Dat wil zeggen dat meer dan de helft van de kandidaten nieuw is”, weet lijsttrekker en burgemeester Charly Moyaerts.

“Van de 9 ervaren kandidaten op de lijst hebben sommigen al meer dan drie legislaturen meegemaakt. Het is tijd om aan aflossing te denken”, zegt Moyaerts.

Naast vernieuwing wil Goesting ook een "ruimere" partij zijn. Zo staan er een aantal kandidaten op de lijst uit het middenveld. De partij wil naar eigen zeggen ook de groenprogressieven aanspreken.

De belangrijkste thema’s voor Goesting zijn veiligheid, wonen en gezondheid. “Woninginbraken zijn echt een probleem in Gingelom, daar moeten we met de gemeente een oplossing voor zoeken”, vindt burgemeester Moyaerts. Ook het gebrek aan huisartsen wil de burgemeester aanpakken.

In 2006 haalde de SP.A 12 van de 19 zetels in Gingelom. Voor een 13e zetel kwam de partij vier stemmen tekort. “Met Goesting willen we gaan voor die 13e zetel”, aldus Moyaerts.

lees ook