Internationaal drugsproces gestart in Hasselt

In Hasselt is een proces begonnen tegen een internationale drugsbende. 24 verdachten staan terecht voor cannabisteelt en de handel in cocaïne, speed en xtc. 6 van hen zijn Belgen. Hoofdverdachte is de Nederlander Johannes Lavrijsen.

De internationale organisatie van 24 mensen onder leiding van Lavrijsen zette verschillende cannabisplantages op in België, Nederland en Spanje. Speurders van de gerechtelijke politie infiltreerden in de bende en kwamen zo hun activiteiten en alle vertakkingen op het spoor. Vorig jaar rolde de Belgische en de Nederlandse politie de bende op na meer dan 30 huiszoekingen.

De advocaat van Lavrijsen, Luc Delbrouck, ontkent dat het gaat om zo'n grote bende. "Ik denk dat het dossier een beetje over het paard is getild. We zullen sowieso tegenspreken dat het zou gaan om een bende. Het is niet zo dat als je 24 mensen dagvaardt, dat je meteen kan zeggen dat die mensen deel uitmaken van een bende. Dat zegt het openbaar ministerie, maar dat betwisten wij met klem."