Iron Maiden-zanger start met vliegtuigbedrijf

Bruce Dickinson, de frontman van Iron Maiden, is gestart met een bedrijf in vliegtuigonderhoud. Dickinson, zelf een verwoed piloot, hoopt met Cardiff Aviation Ltd 1.000 banen te creëeren in het zuiden van Wales.

Dat de 53-jarige Dickinson in de vliegtuigindustrie stapt, is niet echt een grote verrassing. De Iron Maiden-zanger is een gekwalificeerd piloot. Tijdens hun "Ed force one"-wereldtournee vloog Dickinson de heavy metalgroep zelf rond in een Boeing 757.

Cardiff Aviation Ltd zal zowel grote als kleine vliegtuigen inspecteren en herstellen. Dickinson verwacht tot 1.000 banen te creëren in de komende 18 maanden. "Zuid-Wales heeft een lange traditie in de vliegtuigindustrie. Ik ben blij dat ik een kleine rol kan spelen in het voortzetten van die traditie."