News Corp. behoudt vertrouwen in Rupert Murdoch

Het bestuur van News Corp. heeft nog "alle vertrouwen" in voorzitter en topman Rupert Murdoch. Dat heeft het mediabedrijf verklaard één dag nadat een Britse parlementaire commissie had verkondigd dat Murdoch ongeschikt was om een groot en belangrijk bedrijf te leiden.

De commissie die zich buigt over het afluisterschandaal in de Britse pers, publiceerde gisteren zijn rapport. Volgens de commissieleden wist Murdoch van mistoestanden, maar heeft hij die met "moedwillige blindheid" toegelaten en probeerde hij daarna het Britse parlement te misleiden.

Het bestuur van moederbedrijf News Corp. blijft evenwel achter zijn topman staan. In een reactie worden de visie en het leiderschap van Murdoch geprezen. Het bestuur steunt hem dan ook om "News Corporation naar de toekomst te leiden als voorzitter en CEO."