Oscars voortaan uitgereikt in Dolby Theatre

Het Kodak Theatre in Los Angeles verandert van naam. De theaterzaal met 3.332 zitplaatsen gaat voortaan door het leven als Dolby Theatre, nadat Kodak vorig jaar zijn sponsorcontract had opgezegd.

Het Kodak Theatre werd in november 2001 in gebruik genomen. Fotobedrijf Kodak verbond zijn naam als sponsor aan het gebouw van vastgoedbedrijf CIM Group. Kodak zit in moeilijke papieren en kreeg vorig jaar de toestemming om zijn contract van 2,7 miljoen euro per jaar op te zeggen, nadat het bedrijf bescherming had gezocht tegen zijn schuldeisers.

Het geluidstechnologiebedrijf Dolby heeft nu een deal gesloten met zaalexploitant CIM Group over de nieuwe naam. De komende twintig jaar zal de theaterzaal de naam Dolby Theatre dragen. De voorbije jaren hebben heel wat bekende artiesten opgetreden in het Dolby Theatre. De theaterzaal was ook het toneel van de tv-show "American idol". Het bekendste event dat er jaarlijks plaatsvindt is het Oscargala.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft al positief gereageerd op de overeenkomst tussen Dolby en CIM Group. Dolby werd opgericht door Ray Dolby in 1965 in Engeland. In de jaren 70 verhuisde het bedrijf naar de Verenigde Staten. Dolby is gespecialiseerd in audiocompressie en weergave en is een belangrijke speler in de film- en muziekwereld.