Slayer-gitarist mist tournee door vleesetende bacterie

Jeff Hanneman, de gitarist van metalband Slayer, gaat deze zomer niet mee op tournee met de groep. Hij is onvoldoende hersteld van een vleesetende bacteriële infectie. De fans op Graspop in Dessel zullen een vervanger aan het werk zien.
Rechts op de foto: Jeff Hanneman

Hanneman liep necrotiserende fasciitis, ofte de vleesetende bacterie, vorig jaar op na een spinnenbeet in zijn arm. sindsdien treedt hij niet meer op. Volgens een nieuwe boodschap op de website van Slayer heeft de infectie Hanneman zelfs bijna het leven gekost.

"Er was sprake van het amputeren van zijn arm en we wisten niet eens of hij het wel zou halen. Hij werd enkele dagen in een coma gehouden en onderging verschillende operaties om het dode en afstervende weefsel uit zijn arm te verwijderen", staat er te lezen.

De toestand van de gitarist is intussen verbeterd, schrijft de band ook, maar de zomertournee komt nog te vroeg. Gary Holt, de gitarist van de band Exodus, zal Hanneman vervangen. Nadat die vorig jaar de infectie opgelopen had, was Holt ook al voor hem ingesprongen.

Op 22 juni speelt Slayer op Graspop in Dessel.