SP.A Eeklo sneller dan kartelpartner Groen

In Eeklo stelde SP.A gisteren tijdens de 1 meiviering haar kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen voor. “Eerste schepen Freddy Depuydt zal de lijst trekken, omdat hij zijn mandaat wil verzilveren”, vertelt partijvoorzitter Christiaan De Wulf. “Marianne De Baets wordt lijstduwer”.

De kandidaten van kartelpartner Groen worden pas in mei bekendgemaakt.

Hoewel SP.A en Groen nog volop aan hun verkiezingsprogramma bezig zijn, licht SP.A-voorzitter Christiaan De Wulf toch al een tipje van de sluier. “Ons programma is gebaseerd op het thema armoede. Wij willen de gewone man in de straat, de man die dikwijls een steuntje in de rug nodig heeft, bereiken”, zegt hij.

Meer concreet heeft het kartel aandacht voor menswaardig en betaalbaar wonen, voor het vergroten van sociaal engagement, en voor de problematiek van de vervoersarmoede. “Richting Aalter en Deinze is het openbaar vervoer zeer slecht, en daar moeten we dringend iets aan doen”, aldus De Wulf.”

lees ook