Veel auto's beschadigd door werken op Buitenring

Op de Brusselse Buitenring zijn de laatste dagen heel wat auto's beschadigd geraakt omdat ze over een uitstekende voeg moesten rijden. Dat was niet altijd duidelijk voor de automobilisten. Dat zegt Het Nieuwsblad.

In Groot-Bijgaarden moeten de auto's over een uitstekende voeg omdat de toplaag van de weg erna is afgeschraapt. Er waren signalisatieborden die daarvoor waarschuwden, maar die waren niet allemaal zichtbaar voor de automobilisten. 

De voeg is inmiddels aangepast zodat die minder uitsteekt en ook de signalisatie is aangepast. "De signalisatie was correct opgesteld", zegt Anton De Coster van Wegen en Verkeer. "Enkele borden waarschuwden voor niveauverschillen en voor spatten of steenslag. Maar die waren niet allemaal voldoende zichtbaar opgesteld. Dat is in de loop van de nacht aangepast."

Wie schade heeft aan zijn auto door de uitstekende voeg, moet dit melden bij de federale politie en zijn verzekering. "Dat is de correcte manier van handelen", zegt De Coster. "Nu zullen wij wellicht bericht krijgen van hun verzekeringsmaatschappij."

De werkzaamheden aan de Brusselse Buitenring tussen Dilbeek en Zellik duren nog tot eind juni. Er wordt alleen 's nachts gewerkt.