"Facebook is 85 tot 95 miljard dollar waard"

Facebook mikt bij de beursgang van het bedrijf op 28 tot 35 dollar per aandeel. Met die introductieprijs kan Facebook de waarde van het bedrijf op 85 tot 95 miljard dollar brengen. Dat melden Amerikaanse media.
Het hoofdkwartier van Facebook in Californië.

Binnenkort trekt de sociaalnetwerksite naar de beurs. Volgens verschillende bronnen zou dat op 18 mei gebeuren. Dan wordt een stormloop op het aandeel verwacht, hoewel analisten zich zorgen maken over de langetermijnperspectieven van Facebook-aandelen.

Facebook-baas Mark Zuckerberg (foto in tekst) en de top van Facebook vertrekken de komende dagen op tournee om investeerders warm te maken voor het aandeel.

Bij de beursgang zal Facebook iets meer dan 10 procent van het bedrijf als aandelen in het uitstalraam zetten op de technologiebeurs Nasdaq.

Facebook heeft aan de regelgever laten weten dat er 337 miljoen aandelen te koop zullen zijn. De openingsprijs voor het aandeel komt op 28 tot 35 dollar.

Door de operatie kan Facebook meer dan 11 miljard dollar ophalen, het grootste bedrag ooit voor een een internetbedrijf. De totale waarde van het bedrijf komt zo op 85 tot 95 miljard dollar.

Facebook heeft wereldwijd 900 miljoen gebruikers.