"Iedereen, waar ik ook kom, wil "Cactus Jack" zien"

Het was zo’n aandoenlijk beeld dat vorige week de wereld rondging: de acht weken oude puppy Jack was in een cactusplant gevallen en de stekels, meer dan honderd, waren over zijn hele kop en lichaam geprikt. "Cactus Jack" was geboren, maar omdat niemand de hond opeiste werd hij in een asiel geplaatst, in afwachting van een adoptie. Uit de meer dan 70 kandidaten werd Jack eind vorige week toegewezen aan Sara Messerschmidt uit Phoenix, de stad in Arizona (VS) waar Jack gevonden was.

"Het was mijn moeder die me het verhaal van Jack vertelde, omdat ze wist dat ik op zoek was naar een puppy", vertelde Messerschmidt enkele dagen geleden op de tv-zender NBC.

Door de aandacht in de media voelden velen zich geroepen om voor Jack te zorgen. Asielmedewerkster Britta Nelson had het vooraf voorspeld op Fox News: "Ik heb het gevoel dat velen hier de deur zullen platlopen om eigenaar te worden van deze lieve jongen."

Messerschmidt: "Er waren zeker dertig mensen voor me, ook al was ik een uur te vroeg. Ze stonden al tot buiten aan te schuiven. Ik voelde de moed in mijn schoenen zakken. Toch heb ik mijn naam opgeschreven en in de emmer gestoken. En ja, mijn naam trokken ze er als eerste uit." Na het betalen van 160 dollar, voor onder meer vaccinaties en follow-uponderzoeken, mocht ze de hond mee naar huis nemen: "En nu is hij een beroemdheid, overal. Mensen stoppen spontaan om hem te zien: op de luchthaven, op hotel, in de auto."

Het cactus-incident heeft de hond blijkbaar goed verteerd. "Hij doet het goed. Hij is erg zachtaardig, heel ontspannen en zijn staart stopt niet met wiebelen. Dus die stekels heeft hij op een grandioze manier overleefd", besloot de jonge vrouw.

lees ook