"Racistisch" spotje met Aston Kutcher verwijderd

Een online reclamespot met de Amerikaanse acteur Aston Kutcher is van het internet gehaald na klachten over racisme. In het spotje voor een merk van aardappelchips speelt Kutcher onder meer Raj, een Bollywood-producer.

Kutcher speelt in het reclamefilmpje 5 typetjes die op zoek zijn naar liefde. Een van hen is de Indiër Raj. Voor de rol draagt Kutcher bruine schmink en spreekt hij met een zwaar Indisch accent. Omdat het filmpje felle kritiek uitlokte, is het intussen verwijderd van Youtube en Facebook. Onofficiële versies staan wel nog online.

Volgens het merk in kwestie, Popchips, was de reclamespot humoristisch bedoeld. "Het is nooit de bedoeling geweest om bevolkingsgroepen te beledigen. We hopen daarom ook dat mensen de video's kunnen waarderen op de manier zoals wij het voor ogen hadden."