Aankomstzone Brussels Airport tot 2013 afgesloten

Brussels Airport voert vanaf vannacht werkzaamheden uit aan de aankomstzone. De zone waar reizigers die aankomen kunnen worden opgehaald, zal afgesloten zijn. De aangekomen reizigers zullen voortaan opgepikt kunnen worden in een speciale wachtzone die aangelegd is bij het vertrek. Brussels Airport waarschuwt wel voor grote drukte.

"Vertrek en aankomst op één niveau, dat betekent grote drukte. Er zal heel nauw op toegezien worden dat het verkeer vlot kan doorstromen", zegt Jan Van der Cruysse van Brussels Airport. De speciale wachtzone dient wel om gewoon iemand op te pikken en meteen weer door te rijden. Wie langer nodig heeft, moet zijn auto in een van de parkeertorens plaatsen.

De aankomstzone moet worden gerenoveerd en er worden ook enkele aanpassingen doorgevoerd. Er komen verhoogde zebrapaden, bredere voetpaden, extra afscherming en nieuwe verlichting.

De werkzaamheden zullen tot de lente van 2013 duren. Van 3 tot en met 5 mei zal 's nachts de aankomst volledig afgesloten zijn, vanaf 8 mei is de zone alleen 's nachts en overdag open voor taxi's, hulpdiensten en plaatselijk verkeer. Zowel de luchthaven als alle parkings blijven bereikbaar.

Om automobilisten wegwijs te maken, is vanaf de toegangsweg A201 een omleiding geplaatst. Op de A201 geldt ook een snelheidsbeperking.