Burgemeester Wuustwezel geeft na 40 jaar de fakkel door

Jos Ansoms (CD&V) droeg 40 jaar de Wuustwezelse burgemeesterssjerp. Zes jaar geleden maakte hij de belofte om de fakkel door te geven na de huidge legislatuur, en dat doet hij nu. Schepen Dieter Wouters (32) zal de lijst gaan trekken en in de "grote" voetsporen van Ansoms treden.

"Ansoms heeft Wuustwezel gemaakt tot wat het nu is", heeft CD&V-lijsttrekker Wouters lof voor de burgmeester. Ansoms wordt dan ook steevast in één adem genoemd met Wuustwezel. Toch een zware erfenis voor de jonge Wouters. "Erfenis wil ik het liever niet noemen. Het zijn eerder grote voetsporen waar ik moet intreden."

De rest van de CD&V-lijst is nog niet gekend. Alle aandacht gaat dus naar Wouters (kleine foto) en hij kan daar wel mee om. "Ik wil er ook zijn voor alle inwoners van Wuustwezel. Het is niet omdat ik nog vrij jong ben, dat mijn aandacht enkel naar de jeugd zal gaan."

Burgemeester Ansoms zegt dat Wouters de "unanieme steun" van de partij verdient. "Ik volgde ooit ook een 65-jarige Jos Peeters op", blikt Ansoms terug op zijn eerste politieke stappen. "Ik laat Wuustwezel achter in bekwame handen."

CD&V bestuurt met een absolute meerderheid. Bij de partij willen ze die positie maar al te graag vasthouden. "Het beleid was goed", zegt Wouters, "het is aan mij om deze lijn proberen door te trekken."

lees ook