Cécémel en Fristi voortaan in Aalter geproduceerd

De campina-vestiging in Aalter is voortaan het Europese productiecentrum van de chocoladedrank Cécémel. Vorig jaar investeerde het moederbedrijf FrieslandCampina 36 miljoen euro in de fabriek, wat ook zo'n 90 nieuwe banen opleverde.

Door de investering in de Aalterse fabriek kon de productie van de drankjes naar Aalter worden overgeheveld. "Naast Campina en Joyvalle zullen we nu in Aalter ook Cécémel, Fristi en Nutroma produceren", zegt Sarah De Meester van Campina. "Vanaf nu worden in Aalter alle kartonverpakkingen van Cécémel voor de Europese markt geproduceerd."

De investering leverde ook een 90-tal vacatures op, het gros daarvan is intussen ingevuld. "We hebben ook een tiental personeelsleden van Bekaert aan een nieuwe baan kunnen helpen", aldus nog De Meester.