Colruyt bant legbatterijeieren uit huismerken

Winkelketen Colruyt bant tegen eind 2012 legbatterijeieren uit alle producten van de huismerken. Sinds 2005 liggen in alle winkelrekken van de keten alleen nog scharreleieren. Gaia spreekt van een belangrijke doorbraak voor het kippenwelzijn.

De ban geldt niet alleen voor huismerkproducten van de Colruyt zelf, ook in Okay en Spar verdwijnen huismerken waarin eieren verwerkt zitten afkomstig uit legbatterijen uit de rekken. Het zou om meer dan 1.000 verschillende producten gaan, van mayonaise over koekjes tot vleesbereidingen zoals gehakt en vleessalades.

Daarnaast keert Frans Colruyt na een sabbatperiode van 15 maanden terug naar het topmanagement van de groep. Hij zal alle retailactiviteiten van de groep aansturen. Jef Colruyt blijft voorzitter en CEO van de Colruyt Group.