GroenRood Deinze heeft wereldrecord beet, nog voor recordpoging

GroenRood zal tijdens haar campagne aandacht besteden aan mobiliteit. Een heel belangrijk thema in Deinze, vindt de oppositiepartij. Daarom organiseren ze vanavond een infoavond én wordt het wereldrecord "autodelen" aangevallen. Zo veel mogelijk mensen in één auto, toch niet zo moeilijk blijkbaar.

Als start van de infoavond autodelen zal GroenRood een wereldrecordpoging autodelen ondernemen. Zo veel mogelijk mensen in één auto krijgen, is het doel. Het record hebben ze, via een sluwe manier, toch al op zak. "Ik heb opgezocht hoe het allemaal in elkaar zit, en blijkbaar is er ook onderverdeling per type auto", weet initiatiefnemer Stroobandt. "Wij gaan dus voor een elektrische auto, daar bestaat nog geen wereldrecord autodelen voor."

Stroobandt is overtuigd dat het record dus "sowieso" op naam van GroenRood Deinze zal komen. "En de symbolische waarde van de elektrische auto zet onze "groene" stijl nog eens extra in de verf." Of GroenRood ook een record aantal zetels behaalt bij de verkiezingen in Deinze, zal blijken op 14 oktober.

Kreunen onder de mobiliteitsdruk

De partij van Dirk Stroobandt wil de Deinse bevolking in ieder geval doen nadenken over "autodelen". "Mobiliteit is een groot probleem in Deinze", weet initiatiefnemer Stroobandt (rechts op de foto). "We willen de koe dan ook bij de horens vatten en de inwoner aanzetten tot autodelen."

Een initiatief dat ook bij het stadsbestuur gehoor kreeg. De coalitie van CD&V, N-VA en Open VLD plande meteen ook een infoavond. Iets wat dan weer bij GroenRood en Stroobandt niet in goede aarde viel. "Een vreemde beslissing, maar uiteindelijk heeft het stadsbestuur zich achter ons initiatief geschaard."

Of de coalitie daarmee de campagne van een oppositiepartij ondersteunt wil Stroobandt niet gezegd hebben. Voor zijn partij is het een belangrijk thema. "Want Deinze kreunt onder de mobiliteitsdruk in het centrum en op de invalswegen. Autodelen kan een oplossing bieden", zegt Stroobandt.

Vanavond zal Yasmin Holail van Autopia voorstellen hoe de geïnteresseerden het best aan autodelen doen en, misschien nog belangrijker, hoeveel er mee bespaard kan worden.

lees ook