Huisvrouw strijdt tegen De Clerck en Van Quickenborne in Kortrijk

In Kortrijk zal de 59-jarige huisvrouw Catherine Waelkens de lijst van N-VA trekken bij de lokale verkiezingen. Ze is voorlopig de enige vrouwelijke lijsttrekker en moet het opnemen tegen kleppers als Stefaan De Clerck (CD&V) en Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Het is de eerste keer dat N-VA in Kortrijk alleen naar de kiezer trekt.

N-VA heeft alle vertrouwen in haar frontvrouw. “Waelkens is van opleiding licentiaat doctorandus in de Economische Wetenschappen. In een tijd van economische instabiliteit is ze, gezien haar economische achtergrond, dan ook heel goed gewapend om de strijd aan te gaan met ontspoorde budgetten en bodemloze investeringen”, zegt partijvoorzitter Marniek De Bruyne. “Dat is voor ons uitermate belangrijk aangezien financiële haalbaarheid de sleutel van ons partijprogramma is.”

Waelkens zelf ziet haar deelname vooral als een manier om zich in haar onmiddellijke omgeving te engageren. “Politicus worden is voor mij geen levensdoel. Ik zie mijn politiek engagement als mijn plicht doen en mijn verantwoordelijkheid opnemen”, legt ze uit. Ze is dan ook blij dat ze niet alleen staat met haar engagement. “Ik weet mij omringd door een team van gedreven mensen en samen gaan we voor een leefbaar en veilig Kortrijk onder de slogan: de kracht van verandering”, aldus Waelkens.

lees ook