Jong CD&V Aarschot op kroegentocht

In Aarschot trok Jong CD&V gisteren naar de jaarlijkse “Nacht der Kroegen”. Daar ging de jongerenafdeling van de meerderheidspartij in gesprek met de enthousiast feestvierende Aarschotse jongeren om hun mening te vragen over thema’s als uitgaan, mobiliteit, wonen en vrije tijd in hun gemeente.

Cafégangers die hun ideeën voor de Aarschotse toekomst met de partij wilden delen, konden na een duik in het ballenbadtentje van Jong CD&V hun idee lanceren. “Nadat zo’n 120 jongeren een duikje gewaagd hadden, bleek dat vrijetijdsbesteding in jeugdbewegingen en sportclubs voor de Aarschotse jongeren zeer belangrijk is”, zegt jong CD&V-politica Nele Pelgrims. “Daarnaast willen onze jongeren meer mogelijkheden om ’s avonds op de Grote Markt iets te drinken, en verlangen ze de komst van een grote fastfoodketen in Aarschot.”

Jong CD&V zal proberen om de ideeën van de jongeren op te nemen in haar partijprogramma dat in juni voorgesteld wordt. “In juni zullen we onze gemotiveerde groep van vijftien geëngageerde jongeren en ons programma voorstellen aan de bewoners van Aarschot", vertelt voorzitter van Jong CD&V Aarschot Steffen Van Roosbroec.
 

lees ook